Υποσύστημα Τηλε-Εκπαίδευσης

Υποσύστημα Τηλε-Εκπαίδευσης

Πληροφορικό Σύστημα για:

Ε
Ι
ΠΙ
ΦΔ

Απομακρυσμένη κατάρτιση στα υποσυστήματα του Έργου

Το Υποσύστημα Τηλε-Εκπαίδευσης αποτελεί ένα σύγχρονο πλήρως παραμετροποιήσιμο υποσύστημα τηλε-εκπαίδευσης το οποίο βασίζεται στο ανοικτού κώδικα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου μάθησης.

Το υποσύστημα αναπτύχθηκε με γνώμονα την πλήρη κάλυψη των αναγκών του έργου ώστε να επιτυγχάνεται μέσω αυτού η παροχή δυνατοτήτων απομακρυσμένης εκπαίδευσης και μεταφοράς γνώσης, με σύγχρονες αλλά απλές μεθόδους τηλεκατάρτισης (e-training) και τηλεκπαίδευσης (e-learning) σε ένα φιλικό και εύχρηστο περιβάλλον προς τον χρήστη. Η εκπαίδευση υλοποιείται απομακρυσμένα μέσω εικονικών τάξεων (virtual classrooms), δίχως να απαιτείται η φυσική παρουσία εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενου και βασίζεται σε μια σειρά μαθημάτων δομημένων σε υποενότητες με διαφορετικό περιεχόμενο. Τα θεματικά́ αντικείμενα που αναπτύχθηκαν, συνάδουν με τα σύγχρονα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα ανάπτυξης ηλεκτρονικού́ εκπαιδευτικού́ περιεχομένου και καλύπτουν τον ευρύτερο αγροδιατροφικό τομέα.

Οι χρήστες (διαχειριστές πλατφόρμας, παραγωγοί, γεωργικοί σύμβουλοι κ.ά.) έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν, με την μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, οριοθετημένα μαθήματα σε διάφορες θεματικές ενότητες που αφορούν:

Στη χρήση των παρεχόμενων υπηρεσιών της πλατφόρμας (Υποσύστημα Γεωργικής Συμβουλευτικής, Υποσύστημα Διαχείρισης και Παρακολούθησης Γεωργικής Εκμετάλλευσης κ.α.), με στόχο την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους.

Στην ενημέρωση αναφορικά με τα οφέλη της ευφυούς γεωργίας και της ψηφιοποίησης του πρωτογενούς τομέα καθώς και αναφορικά με το γνωστικό αντικείμενο των παρεχόμενων υπηρεσιών, ώστε να είναι πιο κατανοητές όλες οι διαδικασίες στους χρήστες.

  • Τεχνολογίες, Συστήματα και πρακτικές Ευφυούς Γεωργίας
  • Τεχνολογίες Γεωπληροφορικής
  • Μεθοδολογίες Τηλεπισκόπησης
  • Συμβουλευτική Γεωργίας
  • Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2023-2027
  • Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2023-2027
  • Στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας, με στόχο την ένταξή τους στις παραγωγικές διαδικασίες και τη βελτίωση αυτών κ.ο.κ.

Επιπλέον, μέσω του υποσυστήματος παρέχεται η δυνατότητα δημιουργίας εξετάσεων (test) και η αξιολόγησή τους ορίζεται πλήρως τον κάθε εκπαιδευτή ανάλογα με τις ανάγκες. Το υποσύστημα υποστηρίζει επίσης τη διενέργεια ερευνών / δημοσκοπήσεων, τη δυνατότητα εξαγωγής προσωποποιημένων αναφορών και τη στατιστική επεξεργασία των αποτελεσμάτων εκπαίδευσης, καθώς και τη λειτουργία ζωντανής συνομιλίας (live chat) αλλά και της διενέργειας ζωντανής συνεδρίας (live webinar).

Μοιραστείτε το:

Skip to content